Jezik

eng

Pratite nas

Program

Involution donosi priču o Hamingu i Liv, paru koji živi u budućnosti. Zemlja je van kontrole, pod uticajem okrutnog i neljudskog mehanizma koji okreće unazad Darvinovu teoriju evolucije... Svi ljudi počinju postepeno da osećaju životinjske instinkte: nekontrolisanu agresiju, zaštitnički odnos prema potomstvu, spontanu seksualnu želju. Sve to stvara haos na planeti i direktno vodi do nestanka čovečanstva.

Haming upoznaje Liv neposredno pred početak ovih zastrašujućih događaja. Čini se kao da ništa ne može da stane na put njihovoj vezi. Međutim, ubrzo Liv nestaje i Haming mora da načini važan korak – da se suoči sa svetom, rizikujući sopstveni život kako bi je spasio.

Država:
Rusija, Nemačka / 2018
Program:
Thrills and kills
Trajanje:
87'
Režija:
Pavel Khvaleev
Scenario:
Alexandra Khvaleeva, Ann Kuzminykh, Vladimir Burtcev
Uloge:
Ryan Masson, Alyona Konstantinova, Adam Giannone, Dennis Hurley, Merlin Leonhardt, Marina Zudina, Karsten Mielke, Gleb Bochkov
Filmografija:
2017 Involution / Involucija
2015 III / III:
The Ritual 
2013 The Random 
Fotografija:
Pavel Khvaleev, Andrey Kashurin
Producent:
Frank Ellrich, Olga Feshchenko
Q&A:
Ponedeljak // 26. februar 2018.
Gosti - reditelj Pavel Khvaleev, producent Frank Ellrich
Bioskop -  DKC
Početak filma -  22h00
Vodi -  Đorđe Bajić - filmski krtičar

Projekcije

26feb

Vreme: 22:00
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

27feb

Vreme: 10:00
Cena: 340 RSD
Dom omladine

28feb

Vreme: 16:00
Cena: 300 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 2

Pavel Hvaljejev je rođen u Rusiji 1984. Godine 2004. osnovao je muzički projekat Moonbeam sa svojim bratom Vitalijem. U narednim godinama postali su poznati na međunarodnoj sceni elektronske dens muzike. Svih 40 zvaničnih spotova Moonbeam-a režirao je Pavel, a mnogi od njih prikazani su na uglednim filmskim festivalima.

Godine 2012. Pavel Hvaljejev je debitovao kao reditelj dugometražnog filma The Random. U prvoj nedelji prodaje na servisu iTunes Russia film se našao na top listi 50 filmova koji su najviše puta preuzeti. Sledeće, 2013. godine, Pavel je ušao u realizaciju svog drugog filma III sa mikro-budžetom od svega 30.000€. Film je prikazan u zvaničnoj konkurenciji više od 22 međunarodna filmska festivala i osvojio je mnoge nagrade (za najbolji film na stranom jeziku, za najbolju fotografiju itd.) u SAD, Australiji i Rusiji.  

 

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko