Jezik

eng

Pratite nas

Program

Šarmer je snažna psihološka drama o mladom Irancu Esmailu, koji očajnički pokušava da pronađe ženu koja bi mu osigurala ostanak u Danskoj. Dok vreme ističe, on se zaljubljuje i njegova prošlost ga sustiže.

Država:
Danska / 2017
Program:
Glavni takmičarski program
Trajanje:
100'
Režija:
Milad Alami
Scenario:
Ingeborg Topsøe, Milad Alami
Uloge:
Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Lars Brygmann, Susan Taslimi, Stine Fischer Christensen, Morten Hee Andersen
Festivali:
2017 Čikago, San Sebastijan, Sao Paulo, Varšava / Chicago International Film Festival, San Sebastián International Film Festival
Filmografija:
2017 The Charmer / Charmøren / Šarmer
Fotografija:
Sophia Olsson
Montaža:
Olivia Neergaard-Holm
Muzika:
Martin Dirkov
Producent:
Stinna Lassen
Produkcija:
Good Company Films
Distributer:
Alma Cinema
 
Nagrade:
2017 Chicago International Film Festival - Silver Hugo (Milad Alami), San Sebastián International Film Festival - Fedeora Award (Milad Alami, Good Company Films), Warsaw International Film Festival - Best Film

Projekcije

28feb

Vreme: 19:30
Cena: 350 RSD
Dvorana Kulturnog centra

01mar

Vreme: 12:30
Cena: 340 RSD
Dom omladine

02mar

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Svečana sala

Milad Alami rođen je u Iranu 1982. godine. Odrastao je u Švedskoj, a trenutno živi u Danskoj. Diplomirao je na Nacionalnoj filmskoj školi u Danskoj, 2011. godine. Njegovi filmovi kratkog metra prikazani su na festivalima širom sveta. Njegov diplomski film Intet kan røre mig je bio u selekcijama preko 40 međunarodnih filmskih festivala i osvojio je 10 nagrada.

Njegov kratki film Void, koji je režirao zajedno sa Ajgul Bakanovom i sa Larsom Mikelsenom u glavnoj ulozi - premijerno je prikazan u okviru programa Dve nedelje reditelja u Kanu. Šarmer je Alamijev debitantski dugometražni film i premijerno je prikazan na otvaranju takmičarskog programa novih reditelja na 65. Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu.  

Ardalan Esmaili portretiše svog junaka kao progonjenu i ranjivu osobu, ne dozvoljavajući nikada gledaocu da zaboravi da je on žrtva nepravednog sistema, koji ga je osudio na status građanina drugog reda i koji sve čini da ga tu i zadrži.

Džonatan Holand, Holivud Riporter 

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko