Jezik

eng

Pratite nas

Program

Dan je fantastična drama, u čijem središtu se nalazi otac koji izvršava jedno nemoralno delo u pokušaju da spasi život svoje kćeri. Tri godine kasnije, prošlost se vraća da ga progoni, zarobljavajući ga u beskonačnoj vremenskoj petlji.

Država:
Južna Koreja / 2017
Program:
Thrills and kills
Trajanje:
90’
Režija:
Sun-ho Cho
Scenario:
Sun-ho Cho
Uloge:
Myung-min Kim, Yo-han Byeon, Hye-Sun Shin, Eun-hyung Jo
Festivali:
2017 Montreal / Fantasia International Film Festival
Filmografija :
2017 Ha-roo / A Day / Dan
Fotografija:
Montaža:
Muzika:
Mowg
Producent:
Ji-eun Song
Produkcija:
Film Line
Distributer:
Finecut 

Projekcije

25feb

Vreme: 22:00
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

26feb

Vreme: 10:00
Cena: 340 RSD
Dom omladine

27feb

Vreme: 16:00
Cena: 300 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 2

 

Filip Garel (1948) francuski je reditelj, scenarista, direktor fotografije, montažer i producent, povezan sa pokretom Novi talas. Njegovi filmovi su mu doneli nagrade na filmskim festivalima u Kanu i Veneciji. Rano se zainteresovao za film i počeo karijeru, pod uticajem filmova Žan-Lika Godara i Fransoa Trifoa. Svoj prvi kratki film režirao je i napisao scenario za njega 1964. Garel je 1982. osvojio nagradu Žan Vigo za film L'Enfant Secret. Nagradu Perspektive filma dobio je na Filmskom festivalu u Kanu 1984. za film Liberté, la nuit iz 1983. Nagradu Srebrni lav dobio je 1991. za svoj film J'entends Plus la Guitare, koji je bio nominovan za Zlatnog lava. Film Le vent de la nuit bio je nominovan za Zlatnog lava 1999. Dve godine kasnije, Sauvage Innocence je nominovan za Zlatnog lava i osvojio je nagradu FIPRESCI. Njegov film Svakodnevne ljubavi iz 2005. doneo mu je Srebrnog lava za najbolju režiju.

Ta svetla crno-bela fotografija je nesumnjivo nostalgična, ali karakteri unutar nje su u svim bojama, savremeni i krajnje živi.

Sajmon Kruk, Empajer Magazin

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko