Jezik

eng

Pratite nas

Program

Problematična žena koja živi izolovanoj zajednici biva rastrazana između opsesivne porodice koja je kontroliše i privlačnosti prema tajnovitom strancu, koji je osumnjičen za seriju brutalnih ubistava.

Država:
Velika Britanija / 2018
Program:
PlayUK na Festu
Trajanje:
107’
Režija:
Michael Pearce
Scenario:
Michael Pearce
Uloge:
Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James
Festivali:
2017 London, Stokholm, Toronto / London Film Festival, Stockholm Film Festival, Toronto International Film Festival
Filmografija:
2017 Beast / Zver
Fotografija:
Benjamin Kracun
Montaža:
Maya Maffioli
Zvuk:
Gunnar Oskarsson
Producent:
Kristian Brodie, Lauren Dark
Produkcija:
Agile Films
Distributer:
MegaCom Film
PlayUK:
je platforma British Councila za podršku i razvoj audiovizuelnog sektora na Zapadnom Balkanu. Povezujući profesionalce iz Velike Britanije i regiona, ovaj program podržava stalnu razmenu znanja i veština u ovoj oblasti, a naročito u novim tehnologijama i oblastima kao što su virtuelna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR), vizuelni efekti i animacija, produkcija, gejming.

Projekcije

01mar

Vreme: 22:00
Cena: 300 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

02mar

Vreme: 21:00
Cena: 300 RSD
Muzej jugoslovenske kinoteke

04mar

Vreme: 21:00
Cena: 350 RSD
Fontana

Nakon što je diplomirao na Nacionalnoj školi za film i televiziju 2008. godine, reditelj Majkl Pirs nastavio je da poboljšava svoj tihi i moćan pristup pripovedanju priča sa nizom kritički priznatih filmova i reklama. Nominovan je za nagradu BAFTA i BIFA za svoj kratki film Rite iz 2011. godine. Ovaj film je osvojio nagradu za Najbolji kratki film na Rushes festivalu, Message2Man i Almeria Film Festivalu. Majkl Pirs je 2014. godine osvojio nagradu za Najbolji kratkometražni triler na Londonskom filmskom festivalu kratkog filma za film Keeping Up with the Joneses, koji je takođe nominovan za BAFTA nagradu Najbolji britanski kratkometražni film.

Debitantsko ostvarenje Majkla Pirsa predstavlja pametni i slojeviti triler koji okuplja dramu sa strašne lokacije i niz varljivih likova iz senke.

Piter Bredšo, Gardijan

Galerija

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko