Jezik

eng

Pratite nas

Program

Proleće u Jorkširu. Džoni Saksbi, mladić koji živi na izolovanoj farmi ovaca, utapa svoje svakodnevne frustracije u piću i seksu bez obaveza, sve dok ne razvije intenzivan odnos sa Đerđeom, radnikom-migrantom iz Rumunije koji je privremeno zaposlen tokom sezone jagnjenja, što ga usmerava u novom pravcu.

Država:
Velika Britanija / 2017
Program:
PlayUK na Festu
Trajanje:
Režija:
Francis Lee
Scenario:
Francis Lee
Uloge:
Josh O’Connor, Alec Secareanu, Ian Hart, Gemma Jones
Festivali:
2017 Sandens, Berlin, Edinburg / Sundance Film Festival, Berlin International Film Festival, Edinburgh International Film Festiv
Filmografija:
2017 God’s Own Country / Božija zemlja
Fotografija:
Joshua James Richards
Montaža:
Chris Wyatt
Muzika:
A Winged Victory For The Sullen
Producent:
Manon Ardisson, Jack Tarling
Produkcija:
Shudder Films, Inflammable Films, Magic Bear s
Nagrade:
2017 Sundance Film Festival - Directing Award:
World Cinema Dramatic; Edinburgh International Film Festival - The Michael Powell Award for Best British Feature Film
PlayUK:
je platforma British Councila za podršku i razvoj audiovizuelnog sektora na Zapadnom Balkanu. Povezujući profesionalce iz Velike Britanije i regiona, ovaj program podržava stalnu razmenu znanja i veština u ovoj oblasti, a naročito u novim tehnologijama i oblastima kao što su virtuelna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR), vizuelni efekti i animacija, produkcija, gejming.

Projekcije

28feb

Vreme: 22:30
Cena: 340 RSD
Dom omladine

01mar

Vreme: 15:00
Cena: 300 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 1

01mar

Vreme: 19:00
Cena: 300 RSD
Fontana

03mar

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Svečana sala

Frensis Li odrastao je u Jorkširu. Nakon školovanja na Međunarodnoj dramskoj školi „Rose Bruford” u Londonu, ostvario je veliki broj uloga u pozorištu, na televiziji i filmu.

Lijev rediteljski debi The Farmer’s Wife, kratki film iz 2012, premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu i prikazan je na mnogim filmskim festivalima, osvojivši nekoliko nagrada. Njegov drugi kratkometražni film Bradford-Halifax-London (2013) takođe je bio u selekcijama brojnih uglednih festivala, uključujući i Festival BFI u Londonu i osvojio je veliki broj nagrada za najbolji film, scenario i glumu.

Božija zemlja je prvi dugometražni filmski projekat Frensisa Lija. Premijerno je prikazan na Filmskom festivalu Sandens 2017. godine, gde je Li osvojio Nagradu žirija za režiju u selekciji Svetskog dramskog filma. Božija zemlja je premijerno prikazana na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 2017. i tom prilikom je Frensis Li osvojio nagradu za najbolji film Žirija čitalaca časopisa Männer i Teddy nagradu za najbolji film.  

Božija zemlja je staložen, iskreno romantičan i veoma uspešan filmski debi.

Semjuel R. Marijen, Parejd

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko