Jezik

eng

Pratite nas

Program

Petar je inspektor u penziji i sve što mu je ostalo u životu je njegova ćerka Iskra. Monotonija penzionerskih dana biva prekinuta u trenutku kada mu Igor, novinar i Iskrin kolega, javlja da Iskre nema već par dana. Radeći na jednom članku, u žurbi je od Igora pozajmila ključeve njegovog automobila i više se nije vraćala. Ipak, auto ubrzo biva pronađen u jednoj uvali pokraj uskog i zabačenog seoskog puta, ali od Iskre ni traga. Sve ukazuje da je u kolima sa njom bila još jedna osoba. Potraga za Iskrom počinje i istraga za uzrokom Iskrinog nestanka odvodi Petra daleko u njegovu prošlost.

Država:
Crna Gora, Srbija / 2017
Program:
Fest predstavlja
Trajanje:
90’
Režija:
Gojko Bakuljan
Scenario:
Ana Vujadinović, Gojko Berkuljan
Uloge:
Mirko Vlahović, Mladen Nelević, Jelena Simić, Aleksandar Gavranić, Dragan Račić, Mišo Obradović, Irina Dragojević, Zoran Vujović, Aleksandar Radulović, Karmen Bardak, Jovan Dabović, Marta Pićurić, Slavko Klikovac, Danilo Čelebić, Branka Stanić
Filmografija:
2017 Iskra / Iskra
Fotografija:
Nemanja Dabanović
Montaža:
Gojko Berkuljan i Srđan Stanojević
Muzika:
Rade Vukičević
Producent:
Ivica Vidanović, Marija Nikčević, Srđan Milošević, Igor Đuranović
Produkcija:
Trust agency, Cinnamon Films
Distributer:
MCF MegaCom Film

Projekcije

24feb

Vreme: 20:00
Cena: 350 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 2

28feb

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Svečana sala

01mar

Vreme: 14:30
Cena: 250 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

Gojko Berkuljan rođen je 1990. godine na Cetinju. Osnovnu i srednju školu je završio u rodnom gradu. Diplomirao je 2014. godine na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju, odsek  filmske i televizijske režije. Kao reditelj radio je na više kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova. Upravo je priveo kraju svoj prvi dugometražni film Iskra u saradnji sa Cinnamon Films iz Beograda. Dobitnik je studentske nagrade koju dodjeljuje Univerzitet Crne Gore, kao i Studentske nagrade grada Cetinja za 2011. godinu. Zaposlen je u Dokumentarnom programu Radio Televizije Crne Gore.

 

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko