Jezik

eng

Pratite nas

Program

Posle suđenja, porota od dvanaest mladih devojaka odlučuje o krivici ili nevinosti mladića kome se sudi za ubistvo oca. Njih jedanaest ubeđeno je u krivicu optuženog. Jedna se suprotstavlja i insistira da razmotre sve dokaze.

Grupa studenata prava na času diskutuje o pojmu pretpostavke nevinosti i o sudskim i porotničkim filmovima. Dok se dvanaest mladih porotnica suočava sa sopstvenim predrasudama u porotničkoj sobi, dalja rasprava o dokazima baca novo svetlo na slučaj.

Država:
Srbija / 2018
Program:
Microwave
Trajanje:
90’
Režija:
Jelena Marković
Scenario:
Jelena Marković
Uloge:
Marija Mijajlović, Marta Hadžimanov, Milica Nikolić, Sofija Đurić, Marijana Mandić, Jovana Ilić, Mia Kotarac, Tijana Gal Joksimović, Dragana Raković, Irena Cvetić, Anđela Popović, Tamara Silbaški, Katarina Jovanović, Đurđa Tasić, Teodora Petrović, Jelena
Filmografija:
2018 Pretpostavka nevinosti / Assumption of Innosence
2015 Inside / Unutra
2013 Država / State 
Fotografija:
Branislav Popović
Montaža:
Nevena Bakić
Produkcija:
Prvi koraci
Producent:
Aleksandar Milisavljević
Muzika:
 Vladimir Tričković
Q&A:
Četvrtak // 01. mart 2018.
Gosti - ekipa filma
Bioskop -  DKC
Početak filma -  17h00
Vodi -  Đorđe Bajić - filmski krtičar
 

Projekcije

01mar

Vreme: 17:00
Cena: 350 RSD
Dvorana Kulturnog centra

02mar

Vreme: 12:00
Cena: 250 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

03mar

Vreme: 20:30
Cena: 350 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Mala sala

04mar

Vreme: 18:00
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Mala sala

Jelena Marković je filmska rediteljka iz Beograda, rođena 1973. godine. Studirala je na VGIK-u u Moskvi i na FDU u Beogradu, gde je diplomirala na katedri za filmsku i TV režiju. Članica je Udruženja filmskih umetnika Srbije (UFUS).

Praveći nezavisne igrane filmove, Jelena Marković se takođe bavi scenarijem, produkcijom i glumom. Pored toga, režira radio drame za Radio televiziju Srbije (RTS) i pravi različite umetničke forme: performanse, instalacije, kolaže i fotografije. Ima iskustvo kao rediteljka igranih i dokumentarnih programa za RTS. Sprovodila je filmsku i dramsku edukaciju za različite ciljne grupe i nedavno razvila i pokrenula program edukacije i mentorstva sa fokusom na zajednički jezik za glumce i reditelje na filmu i u performansu.  

 

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko