Jezik

eng

Pratite nas

PROGRAM POSTFESTUM – filmovi sa FEST-a, DODATNA PROJEKCIJA FILMA “OSAM PLANINA“

Dodatna projekcija filma "Osam planina" na PostFESTum-u biće priređena u petak, 10. marta u 19h,  u sali 3 bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center.
Publika koja je kupila ulaznice za projekciju ovog filma 6. marta u 16:30h, a za koju nije vraćen novac, moći će da prisustvuje projekciji 10. marta u19h.
"Osam planina” je ekranizacija istoimenog romana u režiji belgijskih autora i životnih partnera, Feliksa van Groningena i Šarlote Vandermirš. Priča prati prijateljstvo dvojice dečaka kasnije odraslih ljudi kroz život. Glavne uloge igraju Luka Martineli i Alesandro Borgi. Reditelj Van Groningen se na međunarodnoj filmskoj sceni probio dramom "Prekinuti krug" (2012) koja je nominovanom za Oskara. Njegova ostvarenja, "Vrele noći Belgije" i "Divni dečak", bila su na programu FEST-a 2016, odnosno 2019.

Ulaznice za ovu projekciju su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Program PostFESTum, prava prilika za one koji nisu stigli da pogledaju filmove koje su želeli tokom trajanja 51. FEST-a, se ove godine održava od 6. do 12. marta u pet bioskopskih sala u Beogradu. Tokom sedam dana trajanja PostFESTum-a biće prikazani najgledaniji filmovi sa ovogodišnjeg 51. FEST-a: Prvi dan mog života, Tar, Dvostruka prevara, Dalilend, Broker... Među njima ima i filmova koji se prikazuju samo na FEST-u i ne idu u dalju bioskopsku distribuciju: Sin, Živeti, Razgovori žena, Beskrajni bazen, Kosti i sve, Zavera u Kairu, Til, Marsel školjka sa cipelama..

Ulaznice za PostFESTum prodaju se na blagajnama Dvorane Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenske kinoteke, Cineplexx Galerije Belgrade i Cineplexx Ušće Shopping Center.